De naam wordt CD&V-Groen

De naam wordt CD&V-Groen

Met een feesttaart en bubbels hebben CD&V en Groen woensdagavond hun samenwerking beklonken, die we woensdag al aankondigden.  De naam wordt gewoon CD&V-Groen. Beide partijen gaan dus samen naar de verkiezingen, al willen ze het woord kartel niet gebruiken. Nochtans gaan ze samen voor één lijst, één programma en willen ze ook na de verkiezingen in de gemeenteraad als één fractie zetelen.

Kopstukken Isabelle Thielemans en Yasin Gül zeggen dat ze de afgelopen drie weken vooral hebben onderzocht wat hen bindt en wat de mogelijke valkuilen in de samenwerking zouden kunnen zijn.Daarbij zien ze vooral overeenkomsten en beweren vooral oog te hebben voor inspraak en burgerparticipatie. Tegelijk zeggen ze ook samen de politieke versnippering tegen te gaan en de daarmee gepaard gaande schaarste aan kandidaten.

Isabelle Thielemans blijft lijsttrekker van de gemeenschappelijke lijst, Yasin Gül komt pas op de vijfde plaats, ook de zesde is voor iemand van Groen. In het totaal komen 8 tot 10 groene kandidaten op de lijst. Als de lijst uiteindelijk mee in een coalitie zal stappen, zullen volgens Isabelle Thielemans de mandatarissen niet aangeduid worden op basis van de voorkeurstemmen maar wel op basis van hun inbreng in een stabiele coalitie met toekomstpotentieel.38981