De pole is weer voor Gilles Magnus

De pole is weer voor Gilles Magnus

Gilles Magnus, de Belg uit het WTCR start zaterdag om 16 uur vanuit de polepositie in de 43ste van de 24 uur van Zolder.  Magnus reed een ronde in 1min26.569 en was drie tienden sneller in zijn Russell Racing by PK Carsport Norma M20FC dan merkgenoot Stienes Longin in de Krafft/PK Carsport Norma. Sam Dejonghe tikte als derde aan in de Deldiche Racing Norma. Het was voor Magnus de tweede opeenvolgende polepositie in de 24 uur van Zolder.
Bij de GT-wagens was het de Xwift racing Events Praga RX1 van de Tsjech Ales Jirasek die zelfs onder de 1min30 dook en vijfde algemeen werd. Jirasek ging in de klasse GTA Cedric Wauters (Totaalplan Lamborghini) en de beide Red Ant Racing Porsche 992 van Xavier Maassen en Glenn van Parijs vooraf. De pole in GTB is voor de jonge Benjamin Paque die zijn leeftijdsgenoot Kobe De Breucker met een halve seconde versloeg. Speedlover start dus voor Red Ant Racing.
In TA klokte  Tom Van Rompuy BMW (VR Racing) de snelste tijd, in TB ging de pole naar Johan Lambregs in de #33 Xwift racing Events BMW 325i0.
70797