De Springplank groeit en renoveert

De Springplank groeit en renoveert

Als de leerlingen van De Springplank in Eversel vrijdag weer op school verschijnen, worden ze voor een deel met een bouwwerf geconfronteerd. De school voert immers een meerjarenplan uit met renovatie van de gebouwen volgens de energienormen en met meer comfort. Sinds 2009 zijn al 2 klassen gerenoveerd en zijn een leraarslokaal, een administratieve blok en een nieuwe sanitaire blok gebouwd. Vorig jaar is de zolder van de kleuterschool geïsoleerd en er kreeg de kleuterschool een nieuw dak.

En nu zijn drie klassen van de lagere school volledig gestript en het dak met asbestplaten is verwijderd. De klassen krijgen isolatie, nieuwe vloer, sanitair, verlichting en een luchtverversing. De buitenzijde krijgt een nieuwe gevelsteen zodat de school langs de straat één geheel wordt. hetzelfde aanzicht krijgt. Op de bestaande constructie komt een houtskeletbouw voor drie nieuwe klassen en een technisch lokaal.

 Er zijn drie bijkomende containers gehuurd voor deze periode. Directeur Patrick Balette hoopt ten laatste in de paasvakantie klaar te zijn. Het schoolbestuur financiert 85 % zelf. Overigens hebben de verbouwingen niet alleen te maken met renovatie, sinds 2003 is de school verdubbeld: van 3 naar 6 kleuterklassen met 150 kleuters en van 6 naar 12 lagere schoolklassen met 222 leerlingen. (foto's Marina Poelmans)35323