De Week van de Waarheid

De Week van de Waarheid

Deze week is aan de rotonde in Boekt een nieuw hotel geopend, de H28. Nieuwe hotelkamers zijn altijd welkom in Heusden-Zolder, want bij grote events moeten de bezoekers vaak tot een uur in de omtrek op zoek gaan naar logement. En mobilhomes zijn zo populair tegenwoordig dat ze ook al bijna niet meer te krijgen zijn. Dus voor het toerisme zou deze investering en modernisering in het vroegere hotel daar een opsteker zijn. 

Curieuzeneus als ik ben, ging ik dus eens kijken naar het aanbod en de tarieven. Je moet niet reserveren, je kunt volledig automatisch inchecken en discreet naar één van de 17 kamers gaan, uw auto zien ze ook niet vanop straat. En wat een service. Je kunt daar kamers boeken voor 2 uur, 3 uur, 4 uur, enz. Dus je kunt er gewoon voor een middagdutje terecht. Of de truckchauffeurs die altijd foutief geparkeerd staan op de brug, zouden daar met een snel tukje hun rij- en rusttijden kunnen respecteren. Of zou het eerder bedoeld zijn voor vrij- en kustijden?

Het begrip tussendoorvakantie of short stay krijgt hier echt wel een aparte invulling. 't Is natuurlijk wel zo dat toeristen voor steeds kortere periodes komen en dan willen ze misschien niet teveel tijd verliezen met slapen. In Bolderberg is er trouwens ook een hotel waar je niet lang hoeft te blijven. Is het toeval dat zo'n hotel altijd 'aan de bergaf' ligt? Ik denk het niet, want daar heb je meer snelheid en dan is een slippertje gauw gemaakt. 

Als de gemeente nog eens van die horecacheques zou uitdelen, dan wil ik dat nieuwe hotel zeker eens gaan proberen. Voor een middagdutje uiteraard. (Rik D. Dorpsfilosoof)
67963