De zomer houdt aan!

Het blijft voorlopig mooi weer, zegt onze weerman Michel Nulens. "Onder impuls van een hogedrukgebied met kern die zich de volgende dagen over de Britse Eilanden nestelt, staat aanhoudend droog en zonnig weer op het programma. In het weekend kan een zwakke storing over onze regio schuiven met vooral wolkenvelden, maar nadien stijgt de luchtdruk opnieuw.
Morgen/woensdag is het zonnig, al komen er ook enkele hoge wolkensluiers voor en later enkele stapelwolken. De zon domineert echter en het kwik kan klimmen tot 29 graden.
Donderdag is het zonnig en er komen nauwelijks wolken voor. De maxima komen uit op 29 of 30 graden. Er is weinig wind.
Vrijdag is het flink zonnig, maar later op de dag komt er vanuit het noorden stilaan wat bewolking opzetten. Het is zomers warm bij 27 graden.
Tijdens het weekend zorgt een storing voor mist en lage wolken op zaterdag. Na de middag is de zon opnieuw van de partij, het wordt wel iets koeler bij 24 graden. De huidige weerkaarten voorzien vanaf zondag opnieuw maxima die boven 25 graden uitkomen en dit met veel zon. Na het weekend is er zelfs kans op een hittegolf, al moet dit nog bevestigd worden."
13572