Donkere wolken boven binnenspeeltuin

Donkere wolken boven binnenspeeltuin

In de Michel Scheperslaan gaan de voorbereidende werken voor de indoorspeeltuin 'Tarzan & Jane' vandaag gewoon door. De oude gebouwen van Statie Sport zijn inmiddels gesloopt en de grondwerkzaamheden zijn aan de gang. Maar er hangen donkere wolken boven het project. Gemeenteraadslid Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA), die vlakbij de terreinen van het vroegere Statie Sport woont, heeft bij de deputatie beroep aangetekend tegen de bouwvergunning. Enkele buurtbewoners hebben dat mee ondertekend. Ze vrezen onder meer voor verkeersoverlast en lawaaihinder.

Gisteravond tijdens de gemeenteraad had Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA) zich nog beklaagd over het feit dat vrachtwagens aan en af rijden ondanks dat de weg alleen toegankelijk is voor lokaal vrachtverkeer. Ze kreeg meteen lik op de stuk van de burgemeester, want de vrachtwagens moeten uiteraard in de straat zelf zijn. Ook vond ze het niet kunnen dat de werken gewoon doorgaan, ondanks het beroep dat is aangetekend. Maar ook daar konden burgemeester en schepenen op repliceren. Er zijn immers twee vergunningen afgeleverd, één voor de afbraakwerkzaamheden en de grondwerken en één voor de eigenlijke bouw. En het beroep dat is aangetekend, is gericht tegen de bouw.

De projectontwikkelaars, die op de raad aanwezig waren, zijn zwaar aangeslagen, en willen vandaag niet meer communiceren. Wel is duidelijk dat op zijn minst de timing van het project in het gedrang komt. Eerst hadden ze het over opening in juni, daarna in het najaar. Maar de deputatie heeft 105 dagen de tijd om het beroep te behandelen. Daardoor worden verschillende engagementen niet gehaald. Bij de openbare verkoop hadden de initiatiefnemers – door een tegenbieder - al 455.00 euro moeten betalen voor de grond en daarmee ruimschoots het voorziene bedrag overschreden. Met ‘Tarzan & Jane’ is een investering van meer dan 4 miljoen euro gemoeid, het project zou 15 tot 20 voltijdse jobs opleveren. Maar het blijft dus afwachten of na de vrachtwagens en de bulldozers de bouwkranen nog moeten doorkomen.39832