DOORPRIKT: Laat Bovy niet droogstaan

DOORPRIKT: Laat Bovy niet droogstaan

Het faillissement van KarWij, de afdeling van De Winning, heeft voor een behoorlijke schokgolf gezorgd in West-Limburg. Omwille van het mooie werk dat er werd geleverd en vooral ook omdat de zwaksten op de arbeidsmarkt hierdoor getroffen worden. Ook in Heusden-Zolder zorgt dit voor een bommetje: Bistro Bovy, de enige horecazaak op Domein Bovy zelf, is dicht. Weer maar eens. Het is een behoorlijk lange lijst geworden, de horecazaken die op Bovy de deuren sloten door faillissement, wanbeleid en wellicht links of rechts ook een tegenslag.

Maar goed, we staan dus terug bij af. En dat op een ogenblik dat project De Wijers in volle ontwikkeling is en Domein Bovy één van de belangrijkste poorten tot de Wijers wil zijn. Eén van de aantrekkingspolen van Heusden-Zolder ook. En daar hoort minstens één bistro bij. In de buurt liggen nog mooie horecazaken, maar 't is algemeen geweten dat meer zaken elkaar versterken. En het idee dat je op Bovy iets kunt eten of drinken, lokt meer volk naar het domein en dus de omgeving.

De bal ligt nu onverwacht opnieuw in het kamp van het gemeentebestuur. Dit mag niet te lang aanslepen, er is een nieuwe solide uitbater nodig, die minstens in het hoogseizoen ook meer uren en dagen openhoudt en een behoorlijke maar democratische kaart aanbiedt.

Alleen, het is in deze tijd makkelijker gezegd dan gedaan. De horeca moet al door woelig water en zeker voor zaken in concessie is het moeilijk om uitbaters te vinden én te houden. Denk maar aan de zoektocht die sporthallen, tennisclubs, buurt- en parochiecafés moeten ondernemen. Zelfs de horeca-uitbating in de Velodroom is maar net tijdig rondgeraakt na een moeilijke aanloop. 

Een nieuwe uitdaging dus voor het gemeentebestuur dat ongetwijfeld een jaar voor de verkiezingen wil aantonen dat het wel creatief kan zijn in horecaland. En dat fiasco's zoals het Woutershof eerder de uitzondering dan de regel worden ... 
(Dirk Reynders Internetgazet Heusden-Zolder)
Reacties op Facebook78724