Het weer in Heusden-Zolder

Droge periode?

Hoewel storingen dicht in de buurt van ons land vertoeven, berekenen de weermodellen vanaf donderdag een langere droge periode. De wind komt dan wel uit het westen tot het noordwesten, waarbij wat koelere lucht wordt aangevoerd en de maxima eerder bescheiden blijven. Op korte termijn staan enkele regenbuien op het programma.

Dinsdag (04/06) is het vaak bewolkt, maar af en toe is er ook wat zon. Later op de dag kan er hier en daar een bui vallen, maar soms is er ook wat meer zon. Het wordt aangenaam warm bij maxima rond 21 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Woensdag (05/06) trekt een storing in de ochtend over de regio met veel wolken en wat lichte regen of enkele buien. Daarna wordt het stilaan droog vanuit het westen en tegen de middag zou de zon moeten doorbreken. Het wordt wat kouder bij maxima rond 18 graden.

Donderdag (06/06) stijgt de luchtdruk en wisselen wolken en zon elkaar af. Tijdelijk is er wat meer bewolking, maar de kans op een bui is eerder klein. Bij 19 graden is het iets zachter.

Vrijdag (07/06) is het wisselend bewolkt met soms toch wel flinke zonnige perioden. Het blijft overwegend droog en het kwik klimt tot een graad of 20.

In het weekend liggen de maxima rond 19 graden en is er niet al te veel wind. Zaterdag is een enkele bui mogelijk, maar zondag blijft het droog en is er meer ruimte voor de zon. Na het weekend zouden we invloed krijgen van een hogedrukgebied nabij Engeland, waarbij aanhoudend droog weer op het programma staat. De maxima liggen dan meestal rond 20 gradenMichel Nulens – Buienradar81115