Het weer in Heusden-Zolder

Drogere intermezzo's

Het wordt de komende dagen wat minder nat, maar geheel droog wordt het nog niet. Ondanks drukstijgingen, is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om hier en daar een bui te laten ontstaan. Donderdag gaat het in de late namiddag of avond regenen en vrijdag vallen er enkele buien. Ook in het weekend staat er regen op het programma, maar het zal niet de hele dag regenen. We krijgen tussendoor wat drogere intermezzo's. 

Dinsdag (14/11) overheersen de wolken in de namiddag en zijn er perioden met regen. Er kan lokaal veel hemelwater vallen, tussen 10 en 18 mm. De maxima zijn vrij hoog bij gemiddeld 13 graden. Ook de wind speelt nog een belangrijke rol met windstoten tot 50 km/u.

Woensdag (15/11) stijgt de luchtdruk, maar een lokale bui is niet helemaal uitgesloten. Daarbij wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Er is ook ruimte voor wat zonneschijn. Bij maxima rond 12 graden is het vrij zacht voor november. De wind waait matig uit een westelijke sector.

Donderdag (16/11) nadert een storing vanuit het westen, die in de late namiddag of avond regen met zich meebrengt. Tot dan is het overwegend droog, maar de bewolking neemt gestaag toe. Bij een matige zuidoostenwind liggen de maxima rond 10 graden. 

Vrijdag (17/11) wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Lokaal vallen enkele buien, maar vaak is het droog. Het kwik bereikt een graad of 9 en er staat niet al te veel wind uit het westen.

Later op zaterdag bereikt een storing onze streken en gaat het alweer regenen. Tot dan is het wel droog. Het gaat bovendien ook harder waaien. Zondag staan wind regen en buien op het programma. De temperaturen komen dan wel weer wat hoger uit bij 13 graden. Na het weekend houdt het wisselvallige weer voorlopig nog aan.Michel Nulens – Buienradar79137