Drugsonderzoek: 14 aanhoudingen

De 14 personen die gisteren (o.m. in Heusden) werden opgepakt in het kader van het grootschalige drugsonderzoek van het federaal parket, zijn allemaal aangehouden door de Leuvense onderzoeksrechter. Het gaat onder meer om leden van het Antwerpse chapter van de Hells Angels en van een andere motorclub. Ze worden ervan verdacht dat ze op grote schaal cannabis kweekten en verkochten. De 14 verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Leuven. Die moet beslissen over hun verdere aanhouding.
De verdachten werden gisteren opgepakt na een onderzoek dat in de lente van vorig jaar begon. Toen kreeg de Leuvense Federale Gerechtelijke Politie (FGP) lucht van een cannabisplantage in Diest. Het onderzoek leidde de speurders naar een tweede plantage in Hasselt van 1.800 planten, in de maanden nadien kon de hele verdere organisatie blootgelegd worden.
Gisterochtend vielen de leden van de FGP Leuven en de FGP's van Hasselt, Antwerpen en Turnhout dan binnen op een vijftiental locaties in de streek  rond Hasselt, Leopoldsburg en Mol, in Beringen, Heusden, Nieuwerkerken en in het lokaal Antwerpse chapter van de Hells Angels en van een andere motorclub.
In Beringen, Heusden en Nieuwerkerken troffen de agenten cannabisplantages aan met in totaal een duizendtal planten. Bij de huiszoekingen werden ook vijf vuurwapens en verschillende wagens, motors, computers en documenten en cash geld in beslag genomen.
4265