Duizenden bezoeken Open Bedrijvendag

Duizenden bezoeken Open Bedrijvendag

De Open Bedrijvendag was vandaag in Heusden-Zolder een schot in de roos. Vele duizenden mensen zijn een kijkje gaan nemen achter de schermen van in het totaal 11 bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren. Ook wij zijn bij enkele bedrijven langs gegaan. Bij Eurosys (foto boven) wilden nogal wat mensen het fijne vernemen van de nieuwste Windows versie, de 7. Je kon er ook een computer volgens eigen voorkeur in elkaar laten zetten of de nieuwste snufjes op het vlak van communicatie proberen. Sint-Vincentius mocht er de cafetaria uitbaten.
Heel veel vragen werden ook gesteld in begrafenisonderneming J. Beyne. Daar stonden naast de eigen lijkwagens enkele prachtige koetsen opgesteld. Ze zijn er zelf ook gestart met de verhuur en verkoop van rouw- en ceremoniekleding, en er loopt een uitgebreide tentoonstelling van zijden bloemen. Ook andere vragen rond uitvaart en begrafenis kregen een antwoord.
De grootste toestroom was er ongetwijfeld bij Glas Ceyssens, daar werd in de loop van de namiddag al de kaap van de 3.000 bezoekers genomen. Heel wat mensen wilden wel eens zien wat er allemaal gebeurt in die grote hallen van een echt Heusdens bedrijf dat serieus uit de kluiten is gegroeid, met zelfs vestigingen in Luxemburg en Roemenië. Je kon er onder meer zien hoe grote glasoppervlakten worden gesneden, hoe glasverwarming werkt, wat sterk isolerend glas is, enz. Het bezoek werd afgesloten met een drink - uit een glas - terwijl een komisch duo voor animatie zorgde. Meer foto's
3463