Een BMX-track op wereldniveau

Een BMX-track op wereldniveau

Woensdag is het BMX-parcours op Terlaemen officiëel geopend. Bij de opening van de 'Lotto BMX Track' - de officiële naam - mocht Marc Wauters van de Vlaamse Wielerschool onder meer Sven Nys - met geteisterd oog -, Kevin Hulsmans en Stefan Everts verwelkomen. Voor de ex-wereldkampioen motorcross geen toeval trouwens want zoontje Liam was bij de jonge BMX-fanaten die als eersten het parcours opstormden.

 Marc Wauters is erg in zijn nopjes want nu beschikt hij over een bijkomende troef om jong wielertalent aan te trekken en te ontdekken. De track is 305 meter lang en 6 meter breed. Het parcours bevat een rhythm section, een kameel, opstap en enkele tafelbergen als hindernissen. 3000 m³ zand en 90 m³ dolomiet waren voor de aanleg nodig. 4 lichtmasten zorgen ervoor dat er ook 's avonds kan gereden worden.

 "Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd stuurvaardigheid bij te brengen en hen aan te moedigen de fiets onder controle te krijgen, da's goed voor een eventuele sportieve carrière maar net zo goed voor hun veiligheid in het verkeer," zegt kampioen Sven Nys. En nationaal coach Ellen Bollansee vult aan: "Door het Olympisch debuut in Peking krijgt het BMX-en een extra zetje, samen met de sympathie van ex-BMX-ers als Sven Nys, Tom Steels en Joël Smets. Dit is een circuit op wereldniveau en het zal de club hier pijlsnel doen groeien." Volgende zondag heeft op de nieuwe track een promotiewedstrijd plaats en in juli 2010 komt het Belgisch BMX-kampioenschap naar Zolder.1322