Een drukke 'Elfde van den Elfde'

Een drukke 'Elfde van den Elfde'

Morgen is het 'Den elfde van den elfde' en dat is traditioneel een drukke dag in Heusden-Zolder. Het begint in de voormiddag met een herdenking van de Wapenstilstand, de slachtoffers van beide wereldoorlogen en van internationale conflicten. Dit jaar begint het om 9u30 met een kransneerlegging aan het monument in Heusden, om 10 uur start de hoofdviering in Zolder-Centrum met een misviering, gevolgd door de plechtigheid aan het monument in Zolder.

Nog morgen wordt Sint-Maarten gevierd. In Boekt neemt de Chiro (Ubbelvelden) het initiatief met vanaf 14 uur kinderanimatie, om 17 uur een fakkeltocht naar het bos waar het verhaal van Sint-Maarten verteld wordt, om 18 uur wordt het vuur ontstoken, de start van een avond met drankjes en gezelligheid. Op Lindeman is de afspraak aan het pleintje bij de kerk, daar organiseert onder meer de wijkwerking mee het gebeuren. Het begint om 19 uur met hapjes en drankjes en om 19u30 wordt het vuur ontstoken.

Tenslotte openen Heusden-Zolderse carnavalsgroepen het nieuwe seizoen om 20u11 met een korte zitting en ontvangst in het gemeentehuis. Niet te vergeten: het kan ook nog druk worden op de vier lopende tentoonstellingen: Artikel 27 in Zen Soft Belgium, Wey-Art (Weyerke en academie) in Muze, Uit het niets (Alzheimercode) in ZLDR Luchtfabriek en de jaarexpo van de Geschied- en Heemkundige Kring in Hof ter Bloemen.37168