Het weer in Heusden-Zolder

Erg wisselvallig tot het weekend!

Na de doortocht van koufront komen we vanaf woensdag terecht in koelere lucht, al wordt het niet echt heel koud. Wel is de atmosfeer erg onstabiel en zijn er buien mogelijk, lokaal met onweer. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op en breekt stilaan een droge periode aan met zomerse temperaturen.

Dinsdagavond (09/07) trekken in de avond hevige buien voorbij, lokaal met onweer, hagel en zware windstoten. Daarna wordt het droog en volgen er opklaringen. Het koelt in de nacht af tot 16 graden.

Woensdag (10/07) is het droog in de ochtend met opklaringen. Daarna nemen de wolken toe en vallen verspreid buien. Een donderslag is mogelijk. Het is wat koeler bij maxima rond 23 graden en de wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Donderdag (11/07) lijkt het wat droger te blijven, al is een enkele regenbui wel mogelijk. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af. De maxima liggen rond 23 graden.

Vrijdag (12/07) is het wisselend tot zwaar bewolkt en vallen geregeld een aantal buien. Vooral na de middag is er ook kans op onweer, lokaal hevig. De wind is variabel en de maxima liggen rond 21 graden.

Zaterdag (13/07) is het even wat koeler bij 18 graden. De lage temperaturen zijn te wijten aan een storing die enige tijd over de regio sleept met regen. In de avond wordt het droger.

Zondag (14/07) stijgt de luchtdruk en is het op een bui na meestal droog. Tussendoor schijnt ook de zon. Het wordt terug wat warmer bij 21 of 22 graden.

Na het weekend kan er eerst nog een bui vallen, maar daarna breekt een droge periode aan met geregeld zon en maxima die richting 24 of 25 graden gaan.
Michel Nulens – Buienradar81442