Extra hulp nodig na overstromingen in Nepal

Extra hulp nodig na overstromingen in Nepal

Het bestuur van Himalayan Care Hands is met spoed samengekomen om de hulp vanuit Nederland en Heusden-Zolder te bespreken na de overstromingen in het zuiden van Nepal. Dit noodweer heeft al tientallen slachtoffers gemaakt en dat aantal neemt snel toe. Meer dan 20.000 mensen zijn op de vlucht voor het water en de aardverschuivingen, bijna 50.000 woningen zijn volledig ondergelopen. Het gebrek aan drinkwater en voeding kan tot een nieuwe humanitaire ramp leiden. En dat komt nog bovenop het leed na de aardbeving van 2015 waarbij 9000 mensen omkwamen. Heel het land lag nog vol puin van die aardbeving volgens Heusdenaar ligt Luc Reynders (van de koster). Hij bezocht onlangs nog het getroffen gebied.

Himalayan Care Hands is nu een nieuwe hulpactie gestart samen met collega’s in Nepal. Er is grote nood aan medische hulp, medicijnen, tenten, dekens, kleding en voedsel. Vanuit Kathmandu worden de hulpgoederen naar de getroffen gebieden gebracht. Luc Reynders is vanuit Heusden-Zolder de sturende kracht, hij staat er borg voor dat 100 % van de giften gebruikt wordt voor de aanschaf en de distributie van de hulpgoederen. Iedereen bij Himalayan Care Hands werkt gratis.

Wie iets wil geven, doen of organiseren mag even binnenspringen in De Zorgwinkel – Thuisverpleging De VerpleegSTER – Care 4 You, Brugstraat 38. Giften groot en kleine zijn welkom op HCH België BE 96 377067712505 met vermelding van naam en adres, vanaf € 40 krijg je een fiscaal attest.35163