Gebouwen van Sportpark Vrijheid officieel geopend

Gebouwen van Sportpark Vrijheid officieel geopend

In de vooravond zijn de gebouwen van Sportpark Vrijheid geopend. Het gaat om een groot complex met 8 kleedkamers, grote bergruimtes en een EHBO-lokaal. Daarnaast zijn er twee clubhuizen, het ene uitgebaat door Rugbyclub 9, het andere door KFC Anadol. Het is de bedoeling dat zeven dagen op zeven minstens één van de twee cafetaria's geopend is, zodat iedereen er altijd terecht kan. Burgemeester Mario Borremans sprak zijn trots uit over de nieuwe infrastructuur in Zolder die een thuisbasis biedt voor heel wat sporters en recreanten. Daarna mocht hij een pinata stukslaan met daarin de sleutels van het gebouw, dat hij samen met schepen van Sport Lode Schops mocht openen. 

Uitbreiding op komst

Sportpark Vrijheid moet - net als de gebouwen - nog wat verder afgewerkt worden, onder meer met een kunstgrasveld. Het biedt dan meerdere terreinen voor Rugbyclub 9, gedeelde terreinen met voetbalclubs waar Anadol zijn volledige jeugdwerking - trainen en spelen - zal uitbouwen en waar ook Bolderberg FC en SK Heusden 06 voor trainingen naartoe zullen komen. Het populaire skatepark is al langer in gebruik. Er komt nog een beachveld voor volley, footvolley en rugby, een outdoor fitness, een scrum zone voor rugby en voor basketbal 3x3.

Fossielvrij

Het nieuwe gebouw, dat het hart van de site vormt, is een architectonisch hoogstandje. “Met zijn laag en langgerekt ontwerp, geïnspireerd door de oer-Vlaamse voetbalkantine, past het gebouw mooi in de omgeving”, verduidelijkt Duygu van Team Patrimonium. De multifunctionaliteit van het gebouw is een van de grootste troeven. Met een overkapping die zorgt voor meer buitenmogelijkheden en functionele ruimtes, is het gebouw klaar voor een wisselende invulling in de toekomst.  Het is ook een duurzaam gebouw met warmtepompen voor verwarming en sanitair warm water, en een dakvlak volledig bedekt met zonnepanelen, is het sportpark volledig fossielvrij en zelfvoorzienend. Bovendien worden alle energieoverschotten gedeeld met andere gemeentelgebouwen. 80958