Gezinsdrama in de Oude Baan

Gezinsdrama in de Oude Baan

In de Oude Baan heeft zich vrijdag in de vooravond een gezinsdrama voorgedaan. Een man heeft er zijn vrouw, met wie hij in een echtscheidingsprocedure was verwikkeld neergestoken. UPDATE Naar verluidt verliep die echtscheiding bijzonder moeizaam. De man was vrijdag in de namiddag naar de woning van de vrouw in de Oude Baan gekomen. Wat er toen precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Op een bepaald ogenblik heeft hij de vrouw meerdere messteken toegebracht. Vervolgens is hij er vandoor gegaan en heeft zich tussen Heusden en Beringen onder een trein geworpen. Hij was op slag dood. (foto Patrick Rouwet)

Ondertussen waren de hulpdiensten bij de vrouw toegekomen, ze troffen haar in kritieke toestand. De kreeg thuis de eerste zorgen, in het ziekenhuis kon haar toestand gestabiliseerd worden. Ze zou wel nog geopereerd moeten worden. racht naar het ziekenhuis. Daar is haar toestand gestabiliseerd, maar ze zou nog wel moeten geopereerd worden. Het echtpaar heeft drie kinderen, die waren niet bij de dramatische feiten aanwezig.

Door de wanhoopsdaad van de man werd het treinverkeer tussen Hasselt en Mol een tijdlang onderbreken. Infrabel deed een beroep op De Lijn, die zette zes  vervangbussen in. UPDATE In de loop van de avond is het treinverkeer weer genormaliseerd, vanaf 21 uur reden de treinen normaal.
2045