Hanne Gevers en Michael Bervoets voor eigen volk

't Was koud vandaag maar dat lieten de veldrijders op en rond het Helzoldstadion zich niet aan het hart komen, daarvoor zijn het dan ook beoefenaars van deze winterse sport. De Zolderse Veldrijders hadden voor hen een mooi parcours uitgetekend dat deels door het stadion liep, deels over het (vroegere) bmx-parcours en de rest van de omgeving. Daar streden betwistten eerst de gentlemen hun openingsrace en na de middag werd het niveau dan verder opgekrikt door de nieuwelingen en junioren. De toeschouwers kregen mooie koersen voorgeschoteld. We kunnen alvast meegeven dat de supporters van Hanne Gevers en Michael Bervoets mochten juichen, want beiden hielden de overwinningsbloemen in Heusden-Zolder. Morgen krijgen de liefhebbers tussen 11 en 16 uur nog een heel aantal cyclocrossen voorgeschoteld. (meer foto's van Ann Jordens)
UPDATE Bij de gentlemen was Dirk Mertens de sterkste van 20 deelnemers, hij had 4 seconden voorsprong op Thomas Peeters en 14" op Vince Vrancken. Bij de nieuwelingen won de Nederlander Bailey Groenendaal voor Joes Oosterlinck en Mauro Delmé. Hanne Gevers liet als eerste meisje nog 7 jongens achter zich. Er waren 41 starters. Bij de junioren kwamen 22 renners aan de start. Plaatselijk renner Michael Bervoets haalde alles uit de kast. Hij won overtuigend met 14 seconden voorsprong op Dante Coremans en 23" op Elio Clarysse.44438