Het jaar van Jan, Ignace, Grete en Regi

De uren van 2008 zijn geteld. We gaan ons hier zeker niet vastrijden in één of ander jaaroverzicht waarmee u de jongste weken al voldoende gebombardeerd wordt. Maar 2008 gaan we zeker onthouden als het jaar waarin verschillende inwoners van Heusden-Zolder zichzelf en hun bezigheden op een bijzonder positieve manier in de kijker werkten. Wielrenner Jan Boyen is een BV geworden na zijn bronzen medaille op de Paralympics in Peking, zijn aanpak en doorzettingsvermogen oogstten in heel het land respect. Ignace Schops, directeur van het Nationaal Park Hoge Kempen kreeg hoge Amerikaanse en Europese onderscheidingen en werd ook in eigen land gelauwerd voor de manier waarop hij ecologie en toerisme heeft weten te verzoenen.

Grete Remen van Damhert werd, na eerdere prijzen, nu ook nationaal KMO-laureaat en bewijst dat een dynamische, mensgerichte KMO wel kan standhouden in een economie waarin de multinationals crashen. Muzikant-componist Regi Penxten lokte met Milk Inc. bijna 100.000 fans naar het Sportpaleis. Jarenlang werd hij - in eigen land - meewarig bekeken met zijn dance-muziek, maar ondertussen geniet hij overal respect, wordt hij gevraagd in tv-programma's en gaan anderen maar al te graag met hem op de foto.

En dan noemen we nog maar 4 blikvangers uit 4 sectoren. Ongetwijfeld kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die in 2008 bijzondere grote of kleine dingen heeft gedaan. Hopelijk komen we hen in 2009 opnieuw tegen.1698