Het weer: aanhoudend wisselvallig

De ene depressie heeft nauwelijks ons land verlaten, of een volgende is al daar. De ermee gepaarde gaande storingen zijn verantwoordelijk voor veel wolken en perioden met regen of buien. Het wisselvallige weer houdt ook volgende week aan en voorlopig is er nog niet echt een verbetering in zicht. Tussen de storingen door is er echter wel ruimte voor droger weer met wat zon.
Vanavond blijft het geheel droog. Morgen verloopt de eerste helft van de dag overwegend droog met ook wat zon. De bewolking neemt echter gestaag toe en in de loop van de latere namiddag volgt er regen vanuit het westen. In de avond kan er intense regen vallen met lokaal tussen 10 en 20 mm hemelwater. Het wordt echter wel warm bij 24 of 25 graden.
Zondag verloopt de ochtend nog regenachtig, maar nadien klaart het enige tijd op. Na de middag komen er echter opnieuw enkele plaatselijk buien opzetten. Het kwik stagneert op 20 graden.
Maandag is het zwaar bewolkt tot betrokken met periodiek regen of buien. Tussendoor zijn er drogere perioden, maar opklaringen komen er nauwelijks voor. Maxima rond 19 graden.
Dinsdag is het vaak bewolkt en geregeld vallen er buien. Af en toe kan er een streepje zon voorkomen bij gemiddeld 19 of 20 graden.
De tweede helft van de week is er niet zo erg veel verandering in het weerbeeld. Vaak domineren wolken en geregeld valt er regen of zijn er buien bij maxima rond 20 graden. Mogelijk wordt het volgend weekend toch wat droger (Michel Nulens - Meteoservices)
8080