Het weer: afkoeling!

De tropische lucht in onze streken wordt stilaan verdreven door storingen en er volgt een fikse afkoeling. Vooral in het weekend komt het kwik een flink stuk lager uit en het wordt wisselvallig met hogere neerslagkansen.
Vandaag is het stralend zonnig weer en vooral nog uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Het kwik klimt tot gemiddeld 32 graden.
Donderdag nadert een storing vanuit het zuiden onze streken. De bewolking neemt gestaag toe en later in de namiddag is er kans op wat regen of een bui. Lokaal is er onweer mogelijk. De maxima liggen rond een zwoele 28 graden.
Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De wolken domineren geregeld en af en toe kan er een bui vallen. Het wordt een flink stuk kouder bij maxima rond 22 graden.
Zaterdag domineren wolken vaak het weerbeeld en er vallen een aantal regenbuien. Er zijn echter ook droge perioden. De maxima liggen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar bij 19 graden.
Zondag lijkt een droge dag te worden. De zon is geregeld van de partij en de maxima komen op 20 graden uit. Er staat een zwak briesje uit het noordwesten.
Na het weekend is het relatief rustig weer met een afwisseling van wolken en opklaringen. Op een lokale bui na, blijft het meestal droog en de maxima liggen rond 19 of 20 graden. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen toe. (Michel Nulens - Meteoservices)28612