Het weer: algemene dooi

Tijdens het weekend dwingen storingen en depressies het hogeluchtdrukgebied, dat voor een koude luchtstroming over onze streken zorgde, naar het oosten. Er komt nadien een zuidwest circulatie op gang, waarbij storingen en depressies geregeld het weer bepalen, maar waarbij ook zachte lucht wordt aangevoerd. Vanaf zondag zet de dooi zich algemeen in.
Vandaag wordt echter opnieuw een ijsdag. De temperaturen geraken hierbij net niet boven het vriespunt en in de ochtend vriest het meestal matig. Het is wel overwegend droog en vooral later op de dag zijn er ook opklaringen.
Morgen schuift een storing vanuit het westen over onze regio. Het wordt betrokken weer en er kunnen enkele sneeuwvlokken vallen. Later gaan de sneeuwvlokken over in mogelijk aanvriezende regen en tegen de avond wordt dat gewoon lichte regen. De maxima worden in de avond bereikt en liggen rond 3 graden.
Zondag gaat het nagenoeg de hele dag regenen. Mogelijk is het in de vroege ochtend nog droog, maar nadien regent het overal. De zuidwestenwind wakkert flink aan en het kwik kan oplopen naar 7 graden.
Maandag domineren wolken het weerbeeld en af en toe valt er regen, afgewisseld door droge perioden. Het is relatief zacht bij 7 graden.
Dinsdag wordt het erg zacht bij 10 graden. Het is echter betrokken en periodiek valt er regen. Bovendien staat er een strakke zuidwestenwind.
De volgende dagen domineren zachte zeeluchtstromingen ons weerbeeld. Het kwik kan tot boven 10 graden klimmen, maar het is wisselvallig met geregeld regen of buien. Voorlopig is de winter even verdreven. (Michel Nulens - Meteoservices)12348