Het weer: bijna tropisch warm!

Een verzwakte storing schuift over onze streken vanuit het zuidwesten met voornamelijk wolkenvelden. Nadien komt er een transport op gang van subtropische lucht en klimt het kwik tot boven 25 graden. De luchtmassa is echter licht onstabiel, waarbij er in de loop van het weekend kans bestaat op een onweerachtige uitbarsting. Na het weekend wordt het licht wisselvallig en wat minder warm.
Vandaag is een storing verantwoordelijk voor een aantal wolkenvelden, maar het blijft droog en er is ook wat zon. Na de middag is er meer ruimte voor de zon. Het wordt warm bij 25 graden.
Morgen zijn er flinke zonnige perioden, afgewisseld met enkele wolken. Na de middag is er wat meer bewolking, maar het blijft droog. Het kwik stijgt gestaag en komt uit op 28 of 29 graden.
Zondag wordt het opnieuw bijna tropisch warm bij 28 of 29 graden. De zon is van de partij, maar na de middag wordt het drukkend warm. Vooral in de avond en nacht is een plaatselijke onweersbui niet uitgesloten.
Maandag komt een storing vanuit het westen opzetten en neemt de kans op enkele buien toe, eventueel met onweer. De maxima liggen rond 26 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is vrij aangenaam bij 23 graden, maar af en toe kan er ook een bui vallen. Een donderslag blijft mogelijk.
De tweede helft van de week lijkt het kwik weer wat omhoog te gaan, maar het licht wisselvallige weer houdt aan. Er is ruimte voor de zon, maar af en toe komen er ook buien opzetten. 7558