Het weer: de lente breekt aan

Het weer: de lente breekt aan

De weerkaarten geven een gunstigere evolutie dan de afgelopen dagen. Het ziet er zelfs naar uit dat de lente gaat aanbreken. Dankzij hoge drukinvloeden worden storingen uit onze buurt gehouden en blijft het droog. Er wordt bovendien relatief zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik richting 15 graden kan klimmen en lokaal zelfs iets hoger.
Vandaag zijn er brede opklaringen en de zon kan ruim aan bod komen. Het kwik klimt tot gemiddeld 12 graden en er staat een zwak briesje uit een zuidelijke sector.
Morgen wordt zachte lucht aangevoerd en met geregeld zonneschijn komen de maxima uit op een graad of 14. Er zijn wel enkele wolkenvelden aanwezig, maar de zon kan domineren.
Zondag komen de temperaturen op lentewaarden uit bij maxima rond 15 graden. Er zijn enkele wolkenvelden, maar de zon domineert het weerbeeld.
Maandag kan er tijdelijk wat meer bewolking zijn, maar er is ook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 13 graden.
Dinsdag zijn er enkele mistbanken mogelijk in de ochtend. Nadien wordt het stralend zonnig weer en klimt het kwik tot 14 graden.
Alvast tot het einde van de week houdt het lenteweer aan met veel zon en hoge maxima. Donderdag is zelfs 18 graden mogelijk. De nachten verlopen echter koel en er kan grondvorst voorkomen. (Michel Nulens - Meteoservices)31528