Het weer: de lente staat voor de deur

Het weer: de lente staat voor de deur

De astronomische lente is begonnen op 20 maart en het ziet ernaar uit dat het weer de volgende dagen de kalender gaat volgen. Met drukstijgingen blijft het de volgende dagen droog en krijgt de zon meer ruimte om tevoorschijn te komen. Dat heeft uiteraard ook zijn invloed op de temperaturen, die lentewaarden bereiken.
Vandaag vallen er enkele buien in de ochtend, maar vanuit het westen wordt het droog en komen er opklaringen opzetten. Na de middag worden de opklaringen breder. De maxima liggen rond 11 graden.
Morgen is het helder, maar erg koud in de ochtend bij minima rond -2 graden. De zon, nauwelijks gehinderd door wolken, kan het kwik echter al vlug doen oplopen en de maxima komen uit op 13 graden.
Donderdag zijn er flinke zonnige perioden, maar ook een aantal wolkenvelden. Het blijft echter overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden.
Vrijdag wisselen wolken en zon af. De kans op een bui is niet geheel uitgesloten, maar meestal is het droog. Het kwik bereikt 14 graden.
Zaterdag is het stralend zonnig weer en de maxima komen uit op 15 graden. Er staat wel een matige noordoostenwind, die bij momenten fris aanvoelt.
Zondag domineert de zon, al zijn er ook enkele wolken. Het blijft droog en na een koude ochtend kan het kwik oplopen tot 13 graden.
Na het weekend houdt het droge en zonnige lenteweer aan. De nachten verlopen fris met kans op grondvorst, maar overdag wordt het nog wat warmer bij maxima rond 15 of 16 graden. De lente komt eraan ! (Michel Nulens - Meteoservices)31672