Het weer: droge periode

Door anticyclonale invloeden staat er een overwegend droge periode voor de deur en later is er zelfs zonneschijn. Eerst moet het vocht in de onderste lagen van de atmosfeer verdreven worden. Dit vocht is verantwoordelijk voor nevel en mist.
Morgen lage wolken in de ochtend en verspreid komen er nevel en mist voor. Het kan enige tijd duren alvorens de nevel opgeruimd is, maar ook nadien zijn de wolken steeds nog in de meerderheid. Het wordt wel relatief zacht bij 7 graden.
Zondag is het mistig in de ochtend. Stilaan breken lage wolken en kan de zon tevoorschijn komen. Vooral na de middag is de zon wat meer aanwezig in het weerbeeld. Het kwik bereikt gemiddeld 7 graden.
Maandag zijn er flinke zonnige perioden. Het kan zelfs enige tijd helder worden. In de vroege ochtend kunnen wel enkele mistbanken voorkomen. De wind is zwak en de maxima liggen rond 8 graden.
Dinsdag is de zon een groot deel van de dag aanwezig. Na de middag neemt de bewolking evenwel toe, maar het blijft overwegend droog. Na een nacht met algemene vorst komt het kwik uit op 8 graden.
De volgende dagen blijven anticyclonale condities domineren. Een zwakke storing zorgt op woensdag wel voor veel bewolking, maar nadien kan de zon opnieuw tevoorschijn komen. Het wordt echter opnieuw kouder bij maxima rond 4 graden en tijdens de nacht is er kans op lichte vorst. (Michel Nulens - Meteoservices)12497