Het weer: droge periode

Het weer: droge periode

Een hogeluchtdrukgebied kan de volgende dagen het weer beïnvloeden in onze streken. Met een noordoostelijk briesje wordt stilaan koudere, maar droge lucht aangevoerd. Het wordt een stuk kouder, maar de zon krijgt meer kansen.
Vandaag wisselen zwaar bewolkte perioden af met opklaringen. Er kan tijdelijk een weinig regen vallen, maar vooral na de middag blijft het meestal droog. De maxima liggen rond een erg zachte 14 graden.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken, maar het blijft overwegend droog. Opklaringen zijn er nauwelijks of niet en de maxima liggen rond 10 graden.
Vrijdag kiest de wind voor het noordoosten en de aangevoerde lucht wordt kouder. Het kwik stagneert op 7 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft droog.
Zaterdag zorgt een verzwakte storing voor veel wolken. De neerslagkansen blijven evenwel erg laag. Maxima rond 7 graden.
Zondag is het bewolkt in de ochtend, maar later kan de zon door het wolkendek breken. Het blijft droog en het kwik bereikt 9 graden.
Na het weekend is er meer ruimte voor de zon, maar het is eerder fris bij maxima rond 7 graden. De nachten wordt koud met grondvorst en soms zelfs lichte vorst. Op het einde van de week lijkt het terug wat zachter te worden. (Michel Nulens - Meteoservices) 29428