Het weer: droger na het weekend

Na de doortocht van een storing met tijdelijk wat regen of buien, wordt het opnieuw droog. Het is even wat minder warm, maar door de gunstige invloed van een hogedrukgebied komt de zon na het weekend meer aan bod en kan het kwik opnieuw flink klimmen.
Morgen zorgt een storing voor veel wolken en van tijd tot tijd valt er wat regen of een bui. Tussendoor zijn er ook drogere perioden. Na tijdelijk wat meer continue regen in de namiddag, wordt het later droog en volgen er brede opklaringen tegen de avond. Maxima rond 15 graden.
Zondag is het mistig in de ochtend, maar nadien wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Soms zijn de wolken talrijk, maar het blijft droog en het kwik bereikt 16 graden.
Maandag is het vrij zonnig in de ochtend. Nadien komt er enige tijd meer bewolking opzetten, maar het blijft droog. De maxima liggen rond 15 graden.
Dinsdag wordt het flink zonnig en er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor. De zon duwt het kwik richting 20 graden.
De tweede helft van de week verloopt zonnig en droog met vooral op woensdag erg hoge maxima. Op de thermometer lonkt 25 graden. Nadien is het meestal 22 of 23 graden. In het weekend wordt het wat minder warm. (Michel Nulens – Meteoservices) 20094