Het weer: droger vanaf het weekend

Het weer: droger vanaf het weekend

Tussen twee storingen in is het weerbeeld wat droger, al is de atmosfeer licht onstabiel en bestaat er kans op een lokale bui. Een volgende storing bereikt onze streken op woensdag met flink wat neerslag. De dagen nadien blijven de neerslagkansen hoog, maar vanaf het weekend zijn er meer droge periode en is er ook wat zon. Het blijft de hele periode vrij zacht.
Vandaag domineren wolken vaak het weerbeeld en zijn er slechts af en toe opklaringen. Er komen enkele lokale buien opzetten, maar vaak is het ook droog. Het kwik bereikt gemiddeld 10 graden.
Morgen schuift een actieve storing over onze streken met veel neerslag. Bij momenten kan de regen intens zijn. Bovendien gaat het harder waaien. De maxima liggen rond 11 graden.
Donderdag is het bewolkt met periodiek lichte regen. Later in de namiddag wordt het overwegend droog en verschijnen er opklaringen vanuit het westen. Het kwik klimt tot een graad of 12.
Vrijdag stijgt de luchtdruk en kan het de hele dag mogelijk droog blijven. Er zijn wel een aantal wolkenvelden, maar af en toe breekt de zon door. Het wordt vrij warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 13 graden.
 In het weekend kan de zon geregeld door de wolken breken. Op zaterdag is een bui mogelijk, zondag is er meer zon. De maxima liggen rond 12 of 13 graden. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor vaak droog weer met redelijk wat zon. In de ochtend kan het dan wel koud worden bij temperaturen dichtbij het vriespunt, maar de middagtemperaturen worden aangenaam en zorgen voor een lentegevoel. (Michel Nulens - Meteoservices)31499