Het weer: droger weekend

Na de doortocht van een golvende storing in de avond, zorgt een uitloper van het hoog der Azoren voor stabieler en vooral droger weer tijdens het weekend. Na het weekend kunnen storingen opnieuw onze streken aandoen met lichte regen. Het wordt dan ook een fractie kouder. In de tweede helft van volgende week gaat het kwik verder achteruit.

Vandaag is het bewolkt en af en toe kan er een drupje regen vallen. In de late namiddag en avond komt er meer regen opzetten en is er kans op wateroverlast en lokaal zijn zelf overstromingen mogelijk. Het is wel erg zacht bij 12 graden.

Morgen is in de vroege ochtend nog een drupje regen mogelijk, maar nadien blijft het droog en de bewolking breekt. Later is er af en toe wat zon bij 9 of 10 graden.

Zondag kan de zon geregeld door de bewolking breken, vooral na de middag. Het is daarbij uitzonderlijk zacht bij 12 graden.

Maandag neemt de bewolking toe en vooral na de middag kan er wat lichte regen vallen bij 11 graden.

Dinsdag domineren wolken en periodiek valt er wat regen. Later in de namiddag wordt het droger. Minder zacht bij 7 graden.

In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met droog weer, waarbij er ruimte is voor wat zon. Het wordt echter kouder bij een graad of 5 en er is kans op grondvorst of lichte nachtvorst. (Michel Nulens - Meteoservices)

6701