Het weer: droog en koud

Een krachtig hogeluchtdrukgebied over onze streken stuurt droge, maar koude landlucht naar onze regio. De zon is aanwezig, maar tijdens de nacht komt het tot vorst en overdag blijft het kwik erg laag. Na het weekend veranderen we van luchtmassa en op het einde van de week wordt het gevoelig zachter.
Vandaag is het mistig in de ochtend, maar stilaan kan de zon doorbreken. Vooral na de middag is de zon geregeld van de partij. Het is echter koud bij maxima rond slechts 4 graden. De wind waait zwak uit het noordoosten.
Morgen is de zon al vroeg van de partij. Er komen nauwelijks of geen wolken voor en na een koude start met algemene vorst komt het kwik uit op gemiddeld 5 graden.
Maandag is het erg koud in de ochtend bij minima rond -5 graden. Nadien kan het kwik oplopen tot 9 graden. In de loop van de middag komt er echter meer bewolking opzetten.
Dinsdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en later op de dag valt er lichte regen. Het kwik bereikt 9 graden en de wind kiest voor het zuiden.
De volgende dagen wordt het gevoelig zachter bij maxima rond 12 graden. Er zijn echter geregeld wolkenvelden en een bui is mogelijk. Evenwel komen er ook droge perioden voor met opklaringen. Ook de nachten worden minder koud bij minima meestal rond 7 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)29545