Het weer: enkele droge dagen

Dankzij drukstijgingen lijkt de tweede helft van de week droger te zullen verlopen. Eerst moeten we echter nog een aantal storingen verwerken en is het licht wisselvallig. De temperaturen komen op de normale waarden uit voor de tijd van het jaar en ook tijdens de nacht zijn de temperaturen positief.
Morgen schuift een storing in de ochtend en voormiddag over de regio met lichte regen. Nadien wordt het droger, maar de wolken blijven hardnekkig en opklaringen zijn eerder schaars. De maxima liggen rond 11 graden.
Donderdag brengt een volgende storing veel wolken en tijdelijk wat regen of enkele buien. De grootste kans op regen is voorbehouden voor de namiddag. Het kwik bereikt 11 graden.
Vrijdag wordt een overwegend droge dag. Er zijn wel talrijke wolken, maar de neerslagkansen zijn beperkt. Af en toe is er ook ruimte voor de zon en de maxima liggen rond 11 graden.
Zaterdag is opnieuw een storing actief over onze streken. Wolken domineren en er valt enige tijd regen. De maxima liggen rond 12 graden.
Zondag zijn er brede opklaringen mogelijk en het blijft overwegend droog. De maxima liggen rond 11 graden. Er komt wel wat meer wind staan.
Na het weekend zijn er nog enkele droge dagen, al kan er op dinsdag tijdelijk wat regen vallen. De zon zou ook tevoorschijn moeten komen. De nachten worden wel iets kouder, maar het kwik blijft vooralsnog positief. (Michel Nulens - Meteoservices)11787