Het weer: enkele droge dagen

Na de regen en wind beloven de weerkaarten enkele droge dagen onder impuls van een wig van hogedruk. Dit gaat bovendien gepaard met erg hoge maxima, maar wel koele nachten. In de tweede helft van de week nemen de regenkansen opnieuw toe.
Vanochtend verlaat regen in de ochtend onze regio. Er volgen nadien opklaringen, al kan er hier en daar nog een bui tot ontwikkeling komen. Er is echter ook ruimte voor wat zon en het kwik klimt naar een erg zachte 12 graden. Het is wel vrij winderig.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Vooral na de middag zijn er brede opklaringen en is de zon geregeld van de partij. Op een enkele bui na, blijft het droog en de maxima komen uit op 10 graden.
Maandag stijgt de luchtdruk en een droge dag staat op het programma. In de ochtend is er kans op hier en daar mist, nadien wisselen zonnig perioden af met wolken. Na een koude ochtend bij minima dichtbij het vriespunt komen de maxima uit op een graad of 12.
Dinsdag is het koud in de ochtend, maar de zon kan het kwik al vlug de hoogte induwen. De maxima liggen uiteindelijk rond 13 graden. In de namiddag komen er veel hoge wolkenvelden opzetten en raakt de zon gesluierd.
Woensdag nadert een storing vanuit het westen. De wolken nemen toe en op het einde van de namiddag gaat het regenen. Maxima rond 9 graden.
De tweede helft van de week verloopt wisselvallig met geregeld regen of buien en maxima rond 10 graden. In het weekend stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het droger. Het blijft relatief zacht voor de tijd van het jaar. (Michel Nulens - Meteoservices)15323