Het weer: erg wisselvallig

Het weer: erg wisselvallig

In een zuidwestelijke luchtstroming worden geregeld buien en storingen naar onze streken gestuurd en de neerslagkansen zijn de volgende dagen erg hoog. Aanvankelijk is de aangevoerde lucht warm met zomerse maxima, na het weekend komen de temperaturen echter een stuk lager uit.
Morgen staat een droge dag op het programma met een afwisseling van zon en stapelwolken. Het kwik bereikt een zomerse 26 graden en de wind is matig.
Zaterdag verloopt het grootste deel van de dag droog met redelijk wat zon. Later in de namiddag neemt de bewolking echter toe en in de avond kan er lichte regen vallen. Meer regen wordt er in de nacht verwacht. Met maxima rond 26 graden, is het nog steeds zomers warm.
Zondag beperkt het kwik zich tot 21 graden. Geregeld zijn er wolkenvelden en er vallen buien. Tussendoor zijn er echter ook droge perioden met af en toe wat zon.
Maandag zorgt een storing voor enige tijd regen. Pas later in de namiddag wordt het droog vanuit het westen en zijn er ook enkele opklaringen. De maxima liggen rond 20 graden.
Dinsdag is er kans op een enkele bui. Naarmate de dag vordert neemt deze kans af en is er meer ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 22 graden.
De volgende dagen zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar met waarden rond 21 of 22 graden. Het blijft echter wisselvallig met geregeld wolkenvelden die vergezeld worden van enkele buien of soms perioden met regen. Stabiel zomerweer staat er voorlopig niet op het programma. (Michel Nulens - Meteoservices)34926