Het weer: erg zacht!

Na regen komt zonneschijn, maar helaas is het omgekeerde ook waar. Een uitloper van een hogedrukgebied over het zuiden van Europa, verliest zijn invloed over onze streken. De weg is vrij voor storingen , die de volgende dagen meer wolken en ook wat neerslag brengen. In het weekend is er echter tijdelijk een forse weersverbetering.
Vanmiddag is het stralend zonnig, al komen er later wel wat meer wolken opzetten. Het is aangenaam warm bij maxima rond 16 of 17 graden.
Morgen is het aanvankelijk vrij zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. Later in de namiddag kunnen er enkele lokale buien vallen en een donderslag is zelfs niet uitgesloten. Het wordt vrij warm bij 16 graden.
Donderdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Vooral na de middag kan de regen bij momenten intens zijn. Het wordt een fractie minder zacht bij 15 graden en er staat een matige zuidwestenwind.
Vrijdag domineren wolken het weerbeeld en af en toe kan er een drupje regen vallen. Na de middag blijft het meestal droog en later zijn zelfs enkele opklaringen mogelijk. Er wordt erg zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen naar een graad of 18.
Zaterdag maakt de zon overuren. Bij een zuidelijke wind wordt bijzonder zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen richting 23 of 24 graden. Met wat geluk is een graadje meer mogelijk. In de avond is een onweersbui niet uitgesloten.
Zondag
is het eerder somber en geregeld vallen er buien of zijn er perioden met regen. Het kwik beperkt zicht tot een graad of 16.
Na het weekend gaat het weer op en af met nu eens regen, dan weer zon. Het blijft echter wel behoorlijk zacht en ook tijdens de nachten wordt er geen nachtvorst verwacht. (Michel Nulens - Meteoservices)
7223