Het weer: even genieten van de zon

Aan de voorzijde van een storing, die tijdens het weekend over ons land verwacht wordt, wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Het kwik kan even flink de hoogte ingaan, maar deze opwarming is slechts van korte duur. Na het weekend komen we opnieuw terecht in koelere maritieme luchtstromingen en staat er wisselvallig weer op het programma.
Vandaag kan de zon een groot deel van de dag domineren. Later komen er enkele stapelwolken opzetten. Op een enkele bui in de namiddag na, blijft het droog. Bij een zwakke zuidelijke wind kan het kwik oplopen tot gemiddeld 27 graden.
Morgen wordt het zonnig en warm bij maxima in de buurt van 30 graden. Naarmate de namiddag vordert neemt de onweersdreiging toe. Het kan echter tot de avond/nacht nog droog blijven.
Zondag schuift een storing met veel wolken en perioden van regen over onze regio. Daarbij is er kans op plaatselijk onweer. Lokaal kan een flinke plens regen vallen. Na de middag zijn er ook enkele opklaringen bij maxima rond 22 graden.
Maandag kiest de matige wind voor het zuidwesten en wolken en opklaringen wisselen elkaar in vlug tempo af. Er vallen enkele buien, meer uitgesproken in de namiddag en een donderslag is mogelijk. Het kwik stagneert op 19 graden.
Dinsdag volgt een droger intermezzo, maar bij momenten zijn er wel talrijke wolken. De wind neemt na de middag flink toe en het kwik komt niet hoger dan 19 graden.
Woensdag trekt een storing over onze streken met enige tijd regen. Na de middag wordt het droger vanuit het westen. Bij een strakke zuidwestenwind en maxima slechts rond 18 graden lijkt het wel herfst.
De tweede helft van de week ruimt de wind naar het noordwesten en wordt nog koudere lucht aangevoerd. Daarbij zijn er eerst nog enkele buien mogelijk, maar naarmate het weekend nadert, nemen de neerslagkansen af. Na het weekend lijkt het wel terug warmer te worden.(Michel Nulens - Meteoservices)
8424