Het weer: extreem zacht

In zuidwestelijke maritieme luchtstromingen wordt bijzonder zachte lucht naar onze streken gestuurd, waarbij de maxima de volgende dagen dubbel zo hoog uitkomen als we normaal mogen verwachten. Ook tijdens de nachten blijft het erg zacht, zodat er van winterweer nog steeds geen sprake is.
Vandaag domineren wolken vaak in de ochtend, maar er zijn ook enkele opklaringen. Naarmate de dag vordert worden de opklaringen breder en is er wat meer zon. Het blijft droog bij maxima rond 9 graden.
Vannacht kan de Sint onder gunstige omstandigheden over de daken dwalen. Met minima rond 5 graden wordt er geen gladheid verwacht en het is droog met opklaringen. Er staat wel een matige wind.
Morgen schuift een verzwakte storing over onze streken met veel wolken. Meestal is het droog, maar af en toe wat motregen is niet uitgesloten. Het wordt nog wat zachter bij maxima rond 12 graden.
Maandag is het bewolkt in de ochtend, maar nadien kan de zon doorbreken. Vooral na de middag is er geregeld zonneschijn en het kwik bereikt recordwaarden bij maxima rond 14 graden.
Dinsdag is er geregeld zonneschijn en het wordt opnieuw erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 14 graden. De wind waait daarbij zwak, soms matig uit het zuiden.
Woensdag liggen de maxima rond 10 graden. Het is droog en vrij zonnig met weinig wind.
De volgende dagen wordt het wat minder zacht bij maxima tussen 7 en 10 graden, maar dat is nog steeds iets te zacht voor de tijd van het jaar. Er komen ook meer wolken opzetten en de neerslagkansen nemen toe, al is er ook nog steeds ruimte voor af en toe wat zon. (Michel Nulens - Meteoservices)23544