Het weer: fris!

Hoewel de temperaturen op de normale waarden uitkomen, zal dit na de zachte periode die we hebben gekend, eerder fris aanvoelen. Het is licht wisselvallig met vrij hoge neerslagkansen, maar af en toe zorgt een mobiele wig van hogedruk voor wat droger en zonniger weer.
Vandaag komt het kwik niet hoger dan 13 graden. Er is ruimte voor wat zon, maar in de late namiddag is er ook kans op een bui. Er staat een matige wind.
Morgen stijgt de luchtdruk en er staat een droge dag met behoorlijk wat zon op het programma. Het is evenwel fris met in de ochtend temperaturen rond 5 graden en rond de middag maxima van 14 graden.
Donderdag maakt de zon plaats voor toenemende wolken, na de middag gevolgd door lichte regen vanuit het westen. De maxima liggen rond 14 graden.
Vrijdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en perioden met regen wisselen af met drogere perioden. Vooral na de middag komt er wat meer regen opzetten. De maxima liggen rond 14 graden.
Het weekend staat in het teken van regen, buien en een matige wind. Vooral op zaterdag kan er veel regen vallen. Zondag zijn er af en toe enkele opklaringen. Na het weekend houdt het wisselvallige weer nog even aan en de maxima liggen meestal rond 12 of 13 graden. (Michel Nulens - Meteoservices) 14417