Het weer: geen witte kerst

Aan de noordwestelijke flank van een hogeluchtdrukgebied met kern over Italië, worden in zachte luchtstromingen storingen naar onze streken gestuurd met regen. De volgende dagen bouwt het hoog op naar het noorden en wordt het droger in onze regio. Het was al weken overduidelijk dat we geen witte Kerst moesten verwachten en dat wordt op korte termijn alleen maar bevestigd.
De regen kan vanavond nog even aanhouden maar rond middernacht zou het droog moeten worden. Het is zacht bij 13 graden en vannacht komen de minima rond 5 graden.
Kerstdag maken opklaringen in de ochtend stilaan plaats voor toenemende wolken. Na de middag volgt er regen vanuit het westen. Het wordt wat minder zacht bij maxima rond 10 graden.
Tweede Kerstdag is het droog met geregeld zonneschijn. Het kwik bereikt gemiddeld 14 of 15 graden en er staat een matige wind.
Zondag kan de zon opnieuw tevoorschijn komen en het blijft droog. De maxima liggen rond 13 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.
Maandag blijft het tot de avond droog. Eerst is er veel zon, maar later neemt de bewolking toe. In de avond volgt er regen. Maxima rond 14 graden.
Dinsdag zorgt een storing voor tijdelijk wat regen. Ervoor en erachter zijn er evenwel opklaringen. Maxima rond 13 graden.
De volgende dagen verlopen wisselvallig, maar behoorlijk zacht. Er komt veel wind te staan, vooral nieuwjaar lijkt erg winderig te verlopen. (Michel Nulens - Meteoservices)23766