Het weer: geleidelijk zachter

De koude lucht, die zijn oorsprong vindt in het noorden van Europa kan nog steeds tot over onze streken doordringen. Op het einde van de week gaat het kwik evenwel wat de hoogte in, maar dit gaat gepaard met storingen, waarbij wolken en de neerslagkansen ook toenemen. Veel neerslag wordt er evenwel niet verwacht. Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Het blijft echter koud bij maxima slechts rond 4 of 5 graden. Er staat bovendien een schrale noordoostenwind.
Vandaag verloopt de ochtend en voormiddag met veel zon. Nadien neemt de bewolking echter toe. Het blijft evenwel droog en het kwik komt niet hoger dan een graad of 5.
Donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Later wordt het meestal zwaar bewolkt, maar het blijft droog. De maxima liggen rond 6 graden.
Vrijdag
zijn er opklaringen, maar in de namiddag wordt het zwaar bewolkt. In de avond kan er wat regen vallen. Maxima rond 7 graden.
Zaterdag is het meestal zwaar bewolkt en een drupje regen is mogelijk. Vaak is het echter ook droog bij 8 graden.
Zondag klimt het kwik tot een graad of 10. De zon is af en toe van de partij en het blijft meestal droog. De paaseitjes zullen niet in de sneeuw moeten geraapt worden, zoals velen al begonnen te vrezen.
Na het weekend komt het kwik boven 10 graden uit, maar er volgen enkele wisselvallige dagen, waarbij de neerslagkansen hoger liggen. In de tweede helft van de week lijkt de zon terug terrein te winnen. (Michel Nulens - Meteoservices)12767