Het weer: gevoelig kouder

Onder impuls van een depressie met kern over de Scandinavische landen wordt in een noordelijke hoogtestroming koudere en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen schuift een mobiele hogeluchtdrukgebied over onze regio met tijdelijk zonnig en warm weer.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken, waaruit later wat lichte regen of enkele buien vallen. Na de middag wisselen opklaringen af met wolkenvelden en lokaal vallen er buien. Het is gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 19 graden en een strakke wind.
Morgen is het fris bij maxima rond 19 of 20 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af, maar op een enkele bui na, blijft het meestal droog.
Vrijdag stijgt de luchtdruk, waarbij de zon het weerbeeld kan domineren. Het wordt dan ook een flink stuk warmer bij maxima rond 25 graden.
Zaterdag is er veel zon, maar later komen er enkele stapelwolken opzetten. Het blijft droog en het wordt warm bij maxima rond 29 en mogelijk zelfs 30 graden.
Zondag is het wisselend tot zwaar bewolkt. Een bui is mogelijk, maar vaak is het droog. Het wordt wel koeler bij 23 graden.
Na het weekend breekt een periode aan met gematigd zomers weer. Het is vaak droog met zonneschijn, maar de temperaturen stagneren op 23 graden. (Michel Nulens – Meteoservices)22020