Het weer: gevoelig zachter

Na de doortocht van een storing komen we onder invloeden van depressies en storingen, waarbij er een einde komt aan het rustige weer van de afgelopen dagen. De Kerstdagen verlopen wisselvallig met geregeld regen en winderig weer. Het wordt bovendien ook gevoelig zachter.
Vandaag schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Pas na de middag wordt het droog. Maxima rond 8 graden.
Morgen wordt een overwegend droge dag met een afwisseling van wolken en opklaringen. Het kwik bereikt een graad of 8. Naarmate de dag vordert komt er meer wind opzetten.
Zaterdag domineren wolken het weerbeeld. Op kerstavond komt er vanuit het westen lichte regen opzetten. Het wordt erg zacht bij maxima rond 10 graden en er staat een matige wind.
Zondag valt er wat regen in de ochtend. Nadien is het vaak droog, maar bewolkt. Het is wel zeer zacht bij maxima rond 13 graden en er staat een strakke wind.
Na een wisselvallige maandag stabiliseert de atmosfeer zich opnieuw en volgen er enkele dagen met droog en vrij zonnig weer. Het wordt dan wel een fractie kouder. (Michel Nulens - Meteoservices) 29759