Het weer: gevoelig zachter

Langs de westelijke flank van een hogeluchtdrukgebied met kern over Oost-Europa wordt mildere lucht vanuit het zuiden naar onze streken gestuurd. Storingen komen daarbij wat dichter over onze regio, maar kunnen enkel voor wolkenvelden zorgen.
Vandaag is er geregeld zonneschijn, maar er komen ook wolkenvelden voor. Bij momenten kunnen de wolken dominant aanwezig zijn, maar het blijft droog. Met een tot matig aanspannende zuidelijke wind, wordt zachte lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot 10 graden.
Morgen kan het kwik een graadje hoger uitkomen. Maxima van 11 graden zijn mogelijk. Daarbij is de zon geregeld aanwezig in het weerbeeld. Wolkenvelden sluieren de zon evenwel.
Vrijdag bereikt het kwik opnieuw hoge waarden met 11 graden. Er staat echter een matige wind uit het zuidwesten en de wolken kunnen bij momenten talrijk aanwezig zijn. Het blijft wel droog.
Zaterdag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken. Op het einde van de dag kan er wat regen vallen. De maxima liggen rond 11 graden.
Zondag is het regenachtig in de ochtend. Nadien wordt het droog, maar de wolkenvelden zijn hardnekkig. Na de middag is een opklaring mogelijk bij maxima rond 9 graden.
Na het weekend wordt het een fractie minder zacht bij maxima rond 8 graden en later op de week kan het kwik tijdens de nacht opnieuw dalen tot het vriespunt. De zon kan echter meer in het weerbeeld tevoorschijn komen en het blijft droog. (Michel Nulens - Meteoservices)29598