Het weer: glad!

Een storing schuift vanuit het zuiden over onze streken en brengt sneeuw en mogelijk ijzel met zich mee. Het kan hierbij gevaarlijk glad worden. De dagen nadien blijven koude luchtstromingen het weer domineren, al wordt het wel droger en rustiger op de weerkaarten. De kans op mist neemt dan wel weer toe.
Morgen neemt de bewolking toe en vanuit het zuiden volgt er in de loop van de ochtend sneeuw. Later kan de sneeuw even overgaan in regen en sneeuw gemengd of zelfs aanvriezende regen. Bij maxima rond het vriespunt kan het gevaarlijk glad worden. Er staat een schrale wind. Er wordt tussen 3 en 6 cm sneeuwval verwacht.
Maandag domineren wolken en er kan een lokaal sneeuwvlokje vallen. Vaak is het echter ook droog. Het kwik flirt met het vriespunt, waarbij de kans op gladheid nog steeds bestaat. Zwakke wind.
Dinsdag blijft het overwegend droog, maar in de ochtend zijn er lage wolken en is het nevelig. Plaatselijk kunnen er aanvriezende mistbanken voorkomen. Het kwik bereikt 1 graad.
Woensdag kan mist lange tijd aanwezig blijven en bovendien vriest het. Het is hierbij lokaal glad. Mogelijk kan er af en toe wat motsneeuw vallen. De maxima blijven net onder het vriespunt.
Donderdag domineren lage wolken, nevel en aanvriezende mist nagenoeg de hele dag het weerbeeld. Wat motsneeuw is hierbij mogelijk. Koud weer bij -2 graden.
De volgende dagen blijft het rustig en koud met soms een sneeuwvlokje. Sommige weermodellen voorzien vanaf zondag iets minder koud weer met regen. Anderen houden het echter nog koud bij maxima rond of onder het vriespunt en het zou dan meestal droog blijven. (Michel Nulens - Meteoservices) 12304