Het weer: groene kerst?

De weerkaarten gaven het al een tijdje aan, de kans op een witte Kerst was minimaal en dat wordt nu nog steeds bevestigd. In relatieve zachte maritieme luchtstromingen is de kans op sneeuw erg klein, maar regen daarentegen komt er wel voor.  Tijdens het Kerstweekend wordt het wel droger en kouder, door het opbouwen van een hogedrukgebied over onze streken.
Vandaag is er weinig wind en een storing zorgt voor betrokken weer met periodiek wat lichte regen of motregen.  Tegen de avond wordt het droger. Het kwik bereikt een graad of 10.
Morgen zijn er veel wolken en nu en dan kan er een drup regen vallen, vooral rond de middag. Later wordt het overwegend droog. De maxima liggen rond 10 graden.
Vrijdag is het somber en grijs, maar overwegend droog. Tegen de avond komt er echter regen opzetten. Vooral in de nacht valt er flink wat regen. Maxima rond 11 graden.
Zaterdag ruimt de wind naar het noordwesten, waarbij wat koudere lucht wordt aangevoerd. Het kwik komt niet hoger dan 7 graden. Na regen in de ochtend, volgen er na de middag enkele buien. In de avond wordt het evenwel droog en het koelt flink af. Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is droog en de maxima liggen rond 7 graden.
Na het weekend krijgen we steeds meer invloed van een hogedrukgebied met kern over de Alpen. De zon kan meer aan bod komen, maar tijdens de nachten koelt het flink af en een graadje vorst wordt mogelijk.(Michel Nulens - Meteoservices)
9370