Het weer: grotere neerslagkans

Dankzij drukstijgingen kon de zon even het weerbeeld domineren, maar de volgende dagen zijn het depressies die het heft in handen nemen en worden de neerslagkansen groter. De temperaturen komen ook wat lager uit.
Vandaag zorgt een stralende zon voor aangenaam en zacht weer. Het kwik bereikt gemiddeld 11 graden en er staat niet al te veel wind. In de zon zijn de temperaturen enkele graden hoger.
Morgen is er na het ochtendgrijs wat zon, maar nadien neemt de bewolking gestaag toe. Het blijft echter droog tot de avond. De maxima liggen rond 9 graden en de wind wakkert aan tot matig.
Vrijdag schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Er staat een strakke wind en de maxima komen uit op een graad of 9.
Zaterdag is het betrokken en periodiek valt er regen. Na de middag zijn er wat meer droge perioden. De maxima liggen rond 8 graden.
Zondag is het zwaar bewolkt, maar op een lokaal drupje motregen na, overwegend droog. Het kwik stagneert op een graad of 9.
Na het weekend is het licht wisselvallig met af en toe wat regen of enkele buien, maar vaak ook droge perioden met wat zon. De maxima komen iets boven de normale waarde uit bij gemiddeld 10 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)23582