Het weer: heet en droog

Een noordelijk hogedrukgebied duwt de straalstroom ver naar het noorden waardoor de normale westelijke wind draait naar het oosten. Er wordt warme continentale lucht aangevoerd en de temperaturen blijven voor een lange periode erg hoog. De lucht is echter wel droog waardoor er geen kans op neerslag is en de hitte enigszins draaglijk wordt.
Vandaag is het zonnig en droog met nauwelijks wolken. Het kwik klimt naar gemiddeld 28 graden en er staat een zwak tot soms matig briesje uit het noordoosten.
Vrijdag is het reeds van in de ochtends zonnig en buiten een enkele stapelwolken, komen er de rest van de dag nauwelijks wolken voor. Het kwik klimt tot 29 graden. Mogelijk kan 30 graden bereikt worden.
Zaterdag is er weinig wind en er zijn vrijwel geen wolken. Met een stralende zon komen de maxima uit op 29 of 30 graden.
Zondag is er nauwelijks verandering in het weerbeeld. De zon domineert en het kwik bereikt 28 of 29 graden.
Na het weekend blijft het zomerse en zonnige weer aanhouden. Het blijft bovendien ook droog, wat wel eens problemen kan geven in de agrarische sector. Alvast tot het einde van de week wordt er (voorlopig) geen neerslag verwacht. (Michel Nulens - Meteoservices)40416