Het weer: herfst!

Met een noordelijke luchtstroming wordt de volgende dagen koele, gestoorde lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Het kwik duikt een stuk omlaag en de neerslagkansen zijn hoog. Kortom de herfst is daar !
Morgen domineren wolken het weerbeeld en er valt periodiek lichte regen of motregen. Na de middag wordt het stilaan droger, maar een lokale bui is nog mogelijk. De maxima komen uit op 16 of 17 graden.
Donderdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en er vallen enkele buien. Echter tussendoor komen er ook langere droge perioden voor. Er staat een matige en gure noordwestenwind en het kwik presteert ondermaats bij 12 graden.
Vrijdag domineren wolken het weerbeeld en met perioden valt er lichte regen. Na de middag komt er meer intense regen vanuit het westen opzetten. De maxima liggen rond 11 graden.
Zaterdag regent het in de ochtend. Nadien zijn er droge perioden, afgewisseld met enkele buien of tijdelijk lichte regen. Het kwik bereikt slechts 12 graden.
Zondag verloopt de voormiddag meestal droog, maar na de middag gaat het regenen. Het blijft koud bij maxima rond 12 graden.
Na het weekend is het eerst nog wisselvallig met geregeld neerslag. Halfweg de week lijkt het droger te worden en kan het kwik iets hoger uitkomen. De nachten verlopen echter behoorlijk koud. (Michel Nulens - Meteoservices)14236