Het weer: het blijft te koud

Een krachtig hogedrukgebied over het noorden en oosten van Europa is de sturende motor van het koude weer in onze streken. Terwijl depressies en storingen, vergezeld van zachtere lucht, verwoede pogingen ondernemen om onze regio te veroveren, blijven we nog even gevangen in koude luchtstromingen.
Morgen is het overwegend zwaar bewolkt en een lokaal drupje motregen is na de middag niet uitgesloten. Voor de middag zijn evenwel enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 7 graden.
Zondag zijn er opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden. De chocolade paaseitjes zullen niet smelten met -3 graden in de ochtend. De maxima liggen uiteindelijk rond 7 graden.
Maandag is de zon flink van de partij. Er komen slechts enkele wolken voor. Ondanks de aanwezigheid van de zon komt het kwik niet hoger dan 8 graden.
Dinsdag is het flink zonnig, maar ook nu wordt het niet echt warm bij 9 graden. Bovendien staat er een schrale noordoostenwind.
De volgende dagen verlopen overwegend droog, maar er komen meer wolken voor. Mogelijk kan er op donderdag wat winterse neerslag of motregen vallen, maar het zijn geringe hoeveelheden. Vanaf volgend weekend domineert de zon opnieuw en dat lijkt nog even aan te houden. Het kwik gaat tergend langzaam de hoogte in, maar maxima van boven 10 graden worden stilaan mogelijk. (Michel Nulens - Meteoservices) 12794