Het weer: het is lente!

Het weer: het is lente!

Een krachtig hogeluchtdrukgebied met kern nabij Schotland en een uitloper over onze streken domineert het weerbeeld in het weekend en ook nog nadien. Met weinig wolken kan de zon domineren en het kwik presteert bijzonder goed voor de tijd van het jaar. We krijgen echt lenteweer !
Vandaag is het al zon wat de klok slaat. Er komen vrijwel geen wolken voor en de zon kan tot de avond domineren. Het kwik kan oplopen tot een aangename 15 graden. Na de middag spant de wind wel aan tot matig en zorgt soms voor een koel gevoel.
Morgen is het koud in de ochtend, maar de zon kan de temperatuur opnieuw flink laten oplopen tot 15 graden. Af en toe zijn er enkele wolken, maar die hinderen de zon niet al te vaak.
Maandag kiest de wind voor het zuidoosten en er wordt wat warmere lucht aangevoerd. In combinatie met een stralende zon zijn dan maxima mogelijk van 18 graden.
Dinsdag komt de wind volledig uit het zuiden. Het kwik kan nog iets hoger oplopen met gemiddeld 19 graden. Met wat geluk is 20 graden zelfs haalbaar. Bovendien is de wind zwak en zal het erg aangenaam aanvoelen.
De tweede helft van de week komt er wat meer bewolking opzetten, maar het blijft meestal droog. Enkel op vrijdag is de neerslagkans wat hoger. De temperaturen blijven erg hoog en mogelijk kan 20 graden zelfs overschreden worden op donderdag. (Michel Nulens - Meteoservices) 31716